donderdag 19 januari 2012

Club Med Valmorel verlaten...

 Off piste in Valmorel

Vandaag hebben we omstreeks 15u15 het Club Med - resort in Valmorel verlaten.
Deze ochtend zijn we een half uurtje vroeger opgestaan om onze valiezen naar de parking te brengen. Onmiddellijk stond het personeel klaar om die taak van ons over te nemen.
Na een rustig ontbijt, met de nimmer ontbrekende pannenkoek mikado, trekken we de skipiste op. De mist en de aangekondigde sneeuw kunnen ons niet tegen houden. Toch wordt het skiën zwaar, de vermoeidheid (in de benen) neemt toe. Ik beslis om het skiën in de namiddag toch voor bekeken te houden en sluit de ochtend met fijne herinneringen af: email-adressen en telefoonnummers worden uitgewisseld, foto's zullen doorgestuurd worden, een fijne babbel met mijn skigenoten en een dikke 'merci' voor Roland, de skileraar maken het af. Op de jaren dat ik ski, is niemand erin geslaagd om me goed parallel te laten skiën. Ok, verwoede pogingen in de richting waren er wel maar de technische uitleg die Roland me gaf, zijn onvergetelijk !
"It is all in the mind and you have to controle the bodyposition"! Een wijze les van onschatbare waarde!
Ook mijn man beslist omwille van de opkomende vermoeidheid te stoppen. Dit biedt ons de mogelijkheid voor het donker Valmorel te verlaten. Zo kunnen we toch iets meer ontspannend de Col afrijden en Chambéry opzoeken. Hier logeren we nog een avondje in Les Suites de l'Hôtel de Sautet.
Onze gastheer verwelkomt ons met de typische Franse charme. Na de aardrijkskunde-lessen van Roland, krijgen we van 'Philippe' een geschiedkundige uitleg over het stadje. We zijn moe en snakken naar een warme douche maar laten hem begaan. Tussen haakjes, de douche en de kamer zijn zeer gerieflijk maar niet te vergelijken met het Club Med - gevoel natuurlijk.
We sluiten af in het Thaïs restaurantje 'Bangkok By Kanne'. We kunnen bijna niet meer op onze benen staan en hebben zelfs niet meer de moed om het stadje van naderbij te verkennen.
Morgen rijden we naar huis en kunnen na een inspirerende, motiverende en ontspannende vakantie onze kindjes weer in de armen sluiten. We kijken er naar uit !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten