dinsdag 10 april 2012

Paasweekend

pic.twitter.com/tQnnlM0s

Wat een verwennerij dit weekend! We zijn van de ene (culinaire) verwennerij in de andere gerold.
Het begon met paaszaterdag met een trip naar zee om onze kinderen bij de ouders op te pikken.
Na een wandeling op de zeedijk zijn we op een gezellig verwarmd terras beland. Dat geeft onmiddellijk het gevoel van op een zonovergoten strand te zitten maar de zon moesten we er bij fantaseren. Na een bolleke Palm was dat al veel gemakkelijker. 's Avonds verwend door mama met een overheerlijk aperitief en dito diner, rijkelijk begeleid door lekkere wijnen. Daags nadien richting huiswaarts voor paasbrunch bij de schoonouders. Ook daar ontbrak de champagne, de omelet met ei en de koffiekoeken niet. Als afsluiter 's avonds lamsragout, vogelnestjes met tomatensaus en vers bereid ijs. We keren moe maar voldaan naar huis.
Paasmaandag belooft rustig te worden. Maar goed ook want het eten en de aperitiefjes van de laatste dagen geeft letterlijk een doorslag op de weegschaal. De zoon bereidt zelf de beste muffins van de wereld, we maken een boottocht op de Schelde, trekken wat communiefoto's (ondanks het slechte weer) en doen een middagdutje. Onze vrienden denken daar anders over en trekken aan de bel. Veel overtuigingskracht heeft het niet nodig ons opnieuw aan de champagne te brengen, hapjes op tafel te toveren, om dan tegen 20u te beseffen dat we best nog iets eten ook. We sluiten het paasweekend af met een gezellig restaurantbezoek en denken even niet aan werken, al komt dat er onvermijdelijk van.
Vandaag kom ik met iets te weinig slaap op het werk en maak er het beste van.
Niet te vergeten heeft ook de paashaas ons deze 3 dagen verwend: chocolade in overvloed. We kunnen er weer tegen tot Sinterklaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten