woensdag 15 februari 2012

Aftellen naar Elm


Elm (Zwitserland) is een klein dorpje, gelegen in het Sernftal. Het skigebied is klein met zijn 40 km pistes. Toch zijn er een aantal troeven:

- Meervoudig wereldkampioen skiën bij de dames, Vreni Schneider heeft er haar heimat
- Elm bevindt zich in het Swiss Tectonic Arena Sardona dat door de Unesco op de Werelderfgoedlijst is geplaatst
- Het Martinsloch, waar door een gat in de berg, tweemaal/jaar de zonnestralen precies op de kerktoren schijnen
- Bewoners geven ons een 'thuisgevoel'
- Rustig en gemoedelijk
- Slechts 800 km rijden
- Lekker eten
- De pistes hebben alle moeilijkheidscategorieën
- Ideaal met kinderen
- Skiën tot practisch aan het hotel
...

Ik kan nog wel eventjes doorgaan maar dan wordt mijn bericht te lang :-). Toch was de vakantie in Valmorel zo'n meevaller dat we overwegen ook daar onze kinderen het gebied te laten verkennen. Voorlopig hebben ze er geen oren naar maar als ze beide flink hun mannetje staan op de ski's, zal Valmorel zeker één van onze toekomstige winterbestemmingen worden. 

Reeds meer dan 20j. ga ik skiën in Elm. Mijn man komt er al 40j. Hij is er, bij wijze van spreken, geboren en getogen.
Mijn schoonvader kwam er namelijk op zijn initiatief, met de school en de mutualiteit al naartoe. Nu organiseert hij nog jaarlijks een skivakantie met vrienden en bekenden. Elk jaar zien we het aantal enthousiastelingen stijgen. Eénmaal geproefd hebben van dit gebied en zijn mensen en je bent verkocht.
We nemen onze intrek in Hotel Sardona, we skiën 5 dagen en genieten 's avonds in de gemoedelijke bar en dito restaurant van de culinaire hoogstandjes van de plaatselijke kok.
Wat ons nog meer verbindt met het dorp, is het feit dat wij elkaar daar ook ontmoet hebben. Nostalgie en het feit dat mijn man en zijn familie er hun roots hebben, maken van dit dorp een pareltje waar inmiddels ook onze kinderen hun hart verloren hebben. Het moet in hun genen zitten. Daar zijn we van overtuigd.
Zaterdagnacht vertrekken we. Onze kinderen hun aftelkalenders worden dagelijks met veel plezier doorstreept. Bedankt lieve schoonouders voor al dat moois!

Het Martinsloch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten