maandag 24 juni 2013

Meeramusement nodigt vrienden uit!


Wij geven regelmatig tuinfeestjes. Een erg groot huis hebben we niet maar onze tuin is er eentje waar je nog verstoppertje kan spelen zonder gevonden te worden. De ideale locatie voor een tuinparty met Come a casa dus. Het goede weer van de voorbije week doet ons besluiten 5 koppels met bijbehorende pagadders te inviteren. Jammer maar helaas zakken de temperaturen tegen het einde van de week naar herfst-modus. Ons optimisme wordt lichtelijk in de kiem gesmoord maar toch gaan we ervoor! Come a casa lasagnes zullen geproefd en beoordeeld worden door een allegaartje van 10 volwassenen en 10 kritische kinderen. Met de I-planner inviteer ik hen voor alle zekerheid nogmaals en zaterdagmiddag is het zover. Buiten Come a casa staat ook de nodige cava op het programma, een klassieker! Kinderen vinden hun weg naar de speelhoek en de volwassenen nemen plaats in de living (niet buiten dus) rond de salontafel. 


Deze is voor de gelegenheid omgevormd tot een reclametafereel: flyers, campagnegids en memory trekken volop de aandacht. En daarmee is nog niets gezegd. Het gesprek begint automatisch over de nieuwe campagne: Hoe doe je dat toch altijd? Hoe kom je daar weer aan? Is het lekker? Hebben ze ook vegetarisch? En we zijn vertrokken...
Ik voel het aan mijn kleine teen. Deze middag én avond worden een voltreffer. Om de hongerige magen van de kleintjes te sussen, maar ook een beetje om de mama's en de papa's rust te bezorgen besluiten we eerst de kids de lasagnes voor te schotelen. 


Hier kiezen we uitsluitend voor de lasagne bolognese. Alle kinderen van klein naar groot zijn dolenthousiast. Duimen worden omhoog gestoken en de oh's en de ah's vullen de kamer. Missie geslaagd me dunkt. Oef! Kinderen gaan verder de tuin toch maar eens onveilig maken en verruilen de eettafel voor de trampoline. De kust is clear. We vatten aan met de tweede ronde. 


Hier kiezen we voor een mengeling van beide lasagnes. Zowel de verdure als de bolognese worden voorgeschoteld. Met de nodige rosé uiteraard! Hier zijn de meningen verdeeld. De bolognese wordt door iedereen gesmaakt. De verdure niet. De ene vindt hem overheerlijk, de andere prijst de notoire vegetariër voor zoveel wilskracht. Ik vind hem persoonlijk lekker maar niet overheerlijk! Ik ben opgetogen over de hoeveelheid groenten, de geur, en het uitzicht maar ben minder te vinden voor de smaak van de gefrituurde courgettes erin. De smaak overheerst voor mij. Ook anderen hoor ik dezelfde opmerking maken. De bolognese is perfect! Een ideale mengeling van tomaten, vlees en kaas. Ook het korstje is lekker krokant.
Onze avond loopt nog verder uit en ondanks het slechte weer eindigen we met een waterballonnen-gevecht. Sommige herinneringen zich dat niet meer maar dat zal zeker niet aan de lasagnes liggen! ;-)

1 opmerking:

  1. Hoe gezellig! De ideale manier om de producten te testen natuurlijk. Leuk om je blogje te lezen ;-).

    BeantwoordenVerwijderen