donderdag 19 april 2012

Voorbereiding Communie




Dit weekend doet de zoon zijn Plechtige Communie. Sinds gisteren ben ik thuis om mee te helpen aan de voorbereidingen daarvan. Meer bepaald aan het feestelijke gedeelte van de voorbereidingen.
Gezien het feit dat de dochter binnen een dikke 3 weken haar Eerste Communie doet, vindt de grote party met bijbehorende gasten op dat moment plaats. Zaterdag komen we (oma's en opa's, tantes en nonkels) na de kerk bij ons thuis aperitieven en broodjes eten. Als dessert: verrassing! Anders weten onze gasten al wat hen te wachten staat. Het is een eigen creatie, dat wel!
De zoon had gisteren nog één van de laatste voorbereidingen in de kerk. Met veel zwier kondigt hij aan alleen te voet naar huis te komen nadien (hij is immers bijna 12). Geen mama of papa aan de kerkpoort, aub!
Maar....Dat was zonder het lang wit paterskleed met koord gerekend dat hij voor de gelegenheid moet dragen. Hij loopt er 10 minuten mee over 't straat. Dan toch maar liever een mama aan de kerkpoort?
Met zijn communiecentjes wenst hij een GSM te kopen. Ons even bellen gaat vooralsnog dus niet...
Gisteren de ruiten onder handen genomen, de keukenkasten uitgewassen, een centjesdoos gemaakt, ijskast proper gemaakt, badkamer gekuist... De eerste stappen tot een proper huis zijn gezet.
Vandaag staan de boodschappen op het programma, worden de lepels en de vorken geteld en aangevuld met die van oma, worden de slaapkamers speelbaar gemaakt,...
Morgen volgt het grotere werk: living kuisen, tuin aperitiefklaar maken (voor zover de zon van de partij zal zijn), versiering aanbrengen, schoenen kopen,...
Heel wat werk voor de boeg dus, maar we hebben het er graag voor over, uitgezonderd de koppijn vandaag. Die mag prompt verdwijnen, liefst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten