woensdag 7 maart 2012

Mondaine horloge (Official Railways Watch)


Onze adoratie naar al wat met Zwitserland te maken heeft, kennen jullie al. Toegegeven daar is sinds kort ook een lichtelijke adoratie voor Valmorel bijgekomen. En wie weet welke streek ons nog kan boeien en ons blijvend kan binden na onze zomervakantie?
Doch Zwitserland boeit ons om meer dan het skiĆ«n alleen: culinaire specialiteiten, huwelijksreis naar Wengen, verwekt in Leysin, getrouwd op de nationale feestdag (1 augustus), in de zomervakantie 2 maanden in St. Moritz, verblijven in Disentis, Lenzerheide, Elm en Matt en niet te vergeten de fijne Zwitserse vrienden en kennissen die we er doorheen de jaren ontmoet hebben. Wat ons nog uitermate kan bekoren is het Zwitsers gevoel voor tijdloos design. Maar is design dat niet altijd?
Dit gaat eens te meer op voor het horlogemerk Mondaine dat al reeds sedert 1951 op de markt is.
In elk treinstation in Zwitserland staat de Mondaine stationsklok op het perron.
In het begin van onze relatie kocht ik al een dergelijk horloge voor mijn partner. Hij draagt geen horloge maar bij speciale gelegenheden en bij vakanties in Zwitserland is het dragen ervan onontbeerlijk. Jaren geleden kregen we een fijner exemplaar cadeau. Daar ga ik gezwind mee aan de haal als we op vakantie vertrekken. Nadien worden beide horloges weer opgeborgen, al zijn het herinneringen om te koesteren.
En dat zijn ze ook...

Waar een Mondaine horloge kopen?

Bij Origineel in Antwerpen kan je horloges van Mondaine aankopen.

Mondaine op Facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten